Teatru adulti
Nov
13
 • Cursurile de teatru adulti au scopul de a te ajuta sa te dezvolti cognitiv, afectiv si social. Acestea se desfasoara prin exercitii, jocuri, munca de echipa si individuala. Astfel, vei avea ocazia sa te cunosti si sa lucrezi intr-un atelier dinamic, deschis, modern, unde prejudecatile, inhibitiile si timiditatea pot fi depasite.

  Obiective

  > o mai buna intelegere a propriei persoane, a celorlalti si a propriului corp;
  > imbunatatirea relatiilor interpersonale;
  > o comunicare atat verbala cat si non- verbala mai libera si mai completa;
  > eliberarea propriilor emotii;
  > dezvoltarea capacitatii de a lucra in echipa;
  > crearea unui scurt repertoriu;
  > transpunerea personajului intr-un moment din viata;
  > improvizatii si compozitii scenice;
  > studii pe teme si texte propuse de trainer;


  Expresivitatea teatrala

  Intalnirile se vor baza foarte mult pe jocuri de improvizatie. Scopul acestor jocuri este de a provoca, de a instiga la destindere. Daca vei lucra intens cu corpul tau, vei depasi elementele ce iti conditioneaza libertatea de miscare, timiditatea, obisnuinta, constrangerile si tensiunile.

  Spectacolul

  Interpretarea poate fi un joc, un itinerar al cautarii prin imaginatie. Astfel vom descoperi noi viziuni ale situatiilor din jurul nostru. In acest sens, interpretarea este un act expresiv simplu, o schimbare de perspectiva asupra relatiei cu obiectele si persoanele din jurul nostru.

  Reprezentatia

  Regizorul construieste impreuna cu actorii, un spectacol teatral, iar asta ajuta la reflectarea la ceea ce s-a vazut, simtit, inteles dar mai ales ce a impresionat si a emotionat. Dupa ce cursantii vor atinge un nivel acceptabil de dezinhibare, impreuna cu regizorul, vor lucra la o reprezentatie a carei subiect va fi propus de catre regizor. Important este procesul, nu produsul final, starea generala, armonia activitatii, respectarea diversitatii pentru a construi ceva unic si cu adevaral personal. Spectacolul final va fi deschis pentru public.

  Dramatizarea favorizeaza controlul asupra propriei persoane, stimuland eliberarea conflictelor si emotiilor, individual si in grup,. Prin libera alcatuire a personajului si prin improvizatie se ajunge la o constructie originala ce are ca rezultat protagonistii si punerea in scena a tuturor participantilor.

  Dupa ce cursantii vor atinge un nivel acceptabil de dezinhibare, impreuna cu regizorul, vor lucra la o reprezentatie a carei subiect va fi propus de catre regizor. Important este procesul, nu produsul final, starea generala, armonia activitatii, respectarea diversitatii pentru a construi ceva unic si cu adevaral personal. Spectacolul final va fi deschis pentru public.

  Dictia

  Cursul ofera o baza de cunostinte ale aparatului auditiv si urmareste o crestere a gradului de constientizare a relatiei dintre respiratie si voce. Exercitiile atat individuale cat si de grup sunt menite sa suscite corpul, sa-l faca sa rezoneze, transformandu-l intr-un instrument de comunicare. Se doreste suprimarea schemelor rigide, a stereotipurilor si a conditionarilor pentru a putea contura gestul vocal in expresie libera si constienta. Expresivitatea autentica duce la "regasirea" vocii naturale, a propriei voci.

  > regulile fundamentale ale pronuntiei in limba romana;
  > inflexiuni, cadenta, intonatie;
  > exercitii ghidate de dictie cu ajutorul unor texte scrise;
  > aplicarea principalelor reguli de pronuntie in discursul oral;
  > crearea si lectura unui text la alegere.

  Improvizatii fizice

  Se vor realiza diferite jocuri si exercitii de improvizatie, menite sa ajute cursantii sa interpreteze in mod realist un personaj si o situatie.
  La final, sfaturi din partea instructorului, ghidate de calitatea tensiunii improvizatiei fizice.

  > formare psiho-fizica, senzoriala si emotiva;
  > comportamentul personajului;
  > > improvizatie pentru explorarea circumstantelor si descoperirea modalitatilor de transpunere a acestora intr-un moment din viata;;
  > > cum sa oferi spontaneitate si naturalete actiunilor si cuvintelor.

  INSCRIERI

  Postat 13/11/2013 00:00:00
Aliria Art Studio SRL-D
Piata 1 Mai nr. 1-2
400058 Cluj-Napoca
E-mail:
Tel: 0264 599 000
Fax: 0264 599 311
Program Luni-Vineri 9:30 - 18:30

vezi harta