Pian
Jan
15
 • Pianul dateaza in prima sa forma, de la jumatatea secolului al XII-lea, iar pe atunci se numea monocord cu clape.

  Este un instrument clasic si romantic prin care orice nota muzicala se transforma intr-un sentiment unic ce ne transpune intr-o alta lume, o lume a creativitatii, a dragostei si a frumosului.

  Despre pian, se spune ca dezvolta inteligenta, creativitatea si ne face mai disciplinati, in special daca incepem cursurile de mici, inca de la varste fragede.

  Printre cei mai renumiti pianisti din intreaga lume se numara si Ludwig Van Beethoven (1770 – 1827) compozitor si pianist german, cunoscut ca unul dintre cei mai mari pianisti din toate timpurile. El si-a pierdut simtul auzului la varsta de 26 de ani, si totusi a continuat sa cante si sa compuna chiar si dupa aceasta tragedie.

  Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) a compus peste 600 de lucrari (41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestra, opere, sonate etc.). A inceput sa cante la pian la frageda varsta de numai 3 ani si incepand de la 5 ani a compus melodii care au fost scrise de tatal sau.

  Frederic Chopin (1810 – 1849) a fost un compozitor si pianist polonez. El a fost unul dintre cei mai cunoscuti pianisti din toate timpurile in muzica romantica. Fiind mai usor de invatat, lucrarile sale sunt in mare parte interpretate de tineri.

  Lista poate continua cu pianisti cunoscuti si talentati care de-a lungul timpului au schimbat perceptia oamenilor despre pian si despre muzica in general.

  La cursurile de pian poti invata si aprofunda tainele acestui instrument, ghidat fiind de instructorii nostri profesionisti.

  Programa poate fi personalizata in functie de nivelul cursantilor si include :

  >tehnica instrumentala
  >stiluri muzicale (jazz, blues, funk, R'n'B, soul, clasic, rock)
  >cititul partiturilor (partitura cu note si inclusiv cu acorduri)
  >teoria muzicii
  >invatarea pieselor dupa auz
  >improvizatie
  >invatarea solourilor de diferite genuri muzicale
  -invatarea pieselor in diferite stiluri muzicale (jazz, blues, funk, R'n'B, soul, clasic, rock)


  INSCRIERI CURS INDIVIDUAL

  INSCRIERI CURS DE GRUP

  Postat 15/01/2015 10:34:06
Aliria Art Studio SRL-D
Piata 1 Mai nr. 1-2
400058 Cluj-Napoca
E-mail:
Tel: 0264 599 000
Fax: 0264 599 311
Program Luni-Vineri 9:30 - 18:30

vezi harta